• Asbest dakbeschot
Gecertificeerde en gekwalificeerde medewerkers
De best beschikbare technieken
Kwaliteit en veiligheid

Asbest dakbeschot

Asbest dakbeschot zit vaak in huizen die vóór 1993 gebouwd zijn met een zadeldak constructie. Het asbesthoudend dakbeschot heeft onder andere een isolerende werking. Als het dak gerenoveerd wordt of er wordt in het binnenhuis verbouwd, is het verstandig om asbesthoudend dakbeschot te verwijderen. Dakbeschot wordt ook wel dakbebording of dakbeslag genoemd.

Asbest dakbeschot verwijderen

Asbest dakbeschot verwijderen dient te worden uitgevoerd door een professionele asbestverwijderaar. Voordat de asbestverwijdering plaats vindt, zal eerst een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. Tijdens de inventarisatie wordt bekeken waar de asbest dakbeschot zich precies bevindt en met welke technieken en materialen het dakbeschot veilig verwijderd kan worden. Met behulp van een of meerdere deskundig asbest verwijderaars komt Perfect Finish Milieutechniek het asbest dakbeschot veilig verwijderen. In samenwerking met een dakdekker kan het dakbeschot aansluitend aan de asbestsanering worden teruggeplaatst. De renovatiewerkzaamheden kunnen direct na het verwijderen van asbest dakbeschot worden hervat.

Kosten asbest dakbeschot verwijderen

De totale kosten om asbest dakbeschot te verwijderen zijn afhankelijk van de hoeveelheid oppervlakte van het dak en de manier waarop het asbest dakbeschot veilig verwijderd kan worden. Middels een asbestinventarisatie wordt duidelijk hoeveel asbest dakbeschot zich in het pand bevindt en welke technieken nodig zijn voor de verwijdering hiervan. Een asbestinventarisatie is verplicht voor elke asbestsanering. Op basis van de asbestinventarisatie kan een offerte worden opgesteld en weet u de exacte totale kosten.

Wat is asbest dakbeschot?

Asbest dakbeschot is asbesthoudend materiaal dat tussen de dakplaten of dakpannen en de dakconstructie is verwerkt. Het dakbeschot heeft meerdere functies. Zo zorgt het ervoor dat de dakbedekking goed op zijn plaats blijft, maar heeft het ook een isolerende werking. Als het dak gerenoveerd wordt, of er wordt bijvoorbeeld een dakkapel geplaatst, moet het asbesthoudend dakbeschot verwijderd worden.
Bedrijfs- en Persoonscertificaat
Veiligheid, Gezondheid en Milieu